Пока таким, хоча Саша Рубін забракував, пропонує додати каталожний номер і підпис. Каталожний не хочу, я його спеціально викинув, а стовпчик для підписів додам, а може викину причину списання.
В мене раніше був Дронінборг 1200, насилу продав. Можна лущення зробить в два сліди, добавить 5 л солярки на оранці, боронування щоб було в два сліди , ще одну основну культивацію в два сліди зроби з нормою по 8л., на передпосівній добав 1 л.
Скоро в мене дійдуть руки до створення книги наказів, то думаю в наказі про облікову політику написать такий пункт:
" Запчастини встановлюються на трактор і списуються на основі "Акту на використання запчастин"на дебет 79"фінрезультату" в "Журналі головна" в день купівлі."
Це каламбур, згідно ПСБО "ВИТРАТИ" це буде не правильно.
Правильно, не правильно, хто це буде перевіряти, і яке буде покарання? Невже на основі цього не зарахують господарську операцію- встановлення запчастини на трактор?
http://поради.pp.ua/uploads/posts/2016-01/thumbs/scho-take-defektna-vdomst-defektna-vdomst-zrazok_764.jpeg А як атака і щоб її обєднать з актом на списання.
Я так розумію що дефектна відомість потрібна для списання тих запчастин які знаходились
на техніці і прийшли в негодність та оправдує їх необхідність в заміні на нові, по яких буде складатись акт на використання.
Я так розумію що дефектна відомість потрібна для списання тих запчастин які знаходились
на техніці і прийшли в негодність та оправдує їх необхідність в заміні на нові, по яких буде складатись акт на використання.
Та я ж вам раніше цитував спецвипуск Все про бухоблік, де допускалась відсутність цієї дефектної відомості
Скільки у вашому господарстві іде дизельного пального на га.
Ви будете сміятись, але оце подивився головну книгу, вийшло 716 літрів на 50 га
В мене ж но-тілл, паливо йде лише на оприскування, внесення добрив, деякі транспортні роботи та посів і збирання врожаю.
Ну і комбайн та но-тілл сівалку наймаю на посів, в минулому році дизпаливо було за рахунок виконавця, тому до 716 літрів треба додати ще літрів 500-600 на комбайн та 200 літрів на посів.
В загальному виходить не більше 30 л/га!
На вивіз зерна з поля до елеватора на зберігання наймаю авто, тому паливо за їх рахунок і в підрахунку не враховув.
То оце й думаю, ну що ті 716 літрів вартують, трохи більше 15 тисяч грн., а в мене затрати на добрива, насіння, ЗЗР на порядок більше по кожному виду!
А списуємо добрива, ЗЗР, насіння одним Актом, що виписується раз на місяць. Лише Акти на ЗЗР я виписую на кожну операцію по внесенню ЗЗР, бо офомляю вручну і рядків не вистачає.
Тобто, вніс гербіциди проти дводольних (Базагран, Хармоні, Тренд) оформив під це окремий акт ВСЗГ. Ще й лімітно забірні малював під це, але як ми з'ясували вище, вони і на фіг фермеру не потрібні.
Думаю для палива треба щось простеньке, не так багато воно вартує у мене.
[quote=fgrubin;1078384129]Та я ж вам раніше цитував спецвипуск Все про бухоблік, де допускалась відсутність цієї дефектної відомості [/quote тикніть мене де де Ва цитували про це бо щось не знаходжу.
В спецвипуску Все про бухоблік, присвяченого первинним документам у сільському господарстві вичитав слідуюче:
fgrubin пишет:
Є форма ВСЗГ-2 Лімітно-забірна картка на отримання запасних частин та Відомість дефектів на ремонт машини ВСЗГ-6.
Як зазначають, спочатку оформляється Відомість дефектів, а потім на її підставі лімітно-забірну картку і вже по ній відображають в бух регістрах господарську операцію по ремонту. Ше зазначають, що при відпуску запчастин на ремонт в період польових робіт відомість не оформлять, а ліміт розраховують за кошторисом на ремонт і техобслуговування машини, що затверджений керівником.
Я виписував лише лімітно-забірну картку, її форма досить зручна і інформативна, а відомість дефектів та кошторис я ніколи не оформляв
fgrubin пишет:
Але мабуть краще взагалі під запчастини не вести складський облік, а списувати їх в момент отримання від постачальника, для цього виписувати якийсь самостійно розроблений Акт на проведення ремонту, та навіть існуюча ВСЗГ-2 "Лімітно-забірна картка для запчастин" зручна для такого списання.
fgrubin пишет:
Ще додам, там було сказано, що той кошторис застосовується не тільки в період польових робіт, а і у випадку відсутності Відомості ВСЗГ-6, тобто на основі кошторису розраховують ліміт і виписують лімітно заборну картку по формі ВСЗГ-2.
Думаю, що ВСЗГ-6 Відомість дефектів не обов'язкова взагалі, а отой кошторис на ремонт нам також ні до чого, він буде для нас внутрішнім документом і таким чином можем його не виписувати взагалі.
Взагалі, для малих фермерів той ліміт не потрібний, нам треба розробляти документи, що не містять інфи про якийсь довбаний ліміт.
нам треба розробляти документи, що не містять інфи про якийсь довбаний ліміт.
Згідний , ні ліміти ні норми нам не потрібні. Якщо звідккись в ФГ приходять якісь ліміти чи якісь норми, то цей факт потрібно документально оформлять , затверджувать наказом з обгрунтуванням , і тільки тоді на них можна офіційно посилаться і користуваться . Але дефектною відомістю ми списуємо запчасті які замінюємо новими, тут потрібно подумать. Олександр , чому Ви вважаєте що для визнання витрачання товарів в господарській діяльності в первинних документах потрібен вартісний показник.
Але дефектною відомістю ми списуємо запчасті які замінюємо новими,
Вірніше ми їх не списуємо бо вони колись уже були списані , а підтверджуємо документально факт необхідності в їх заміні . Це можна розцінить за аналогією , а що підтверджуватиме тоді факт необхідності в оприскуванні фунгіцидами.
обстеження сільськогосподарських угідь на заселеність шкідниками та ураженість хворобами сільськогосподарських рослин N _____
"___" ____________ 20__ р.
м. ________
Мною, державним інспектором захисту рослин району ______________________________________
_____________________________________________________________________________________
(прізвище, ім'я, по батькові особи, яка склала акт)
за участю ____________________________________________________________________________
(посади, прізвище, ім'я, по батькові осіб, що брали участь у обстеженні)
у присутності _________________________________________________________________________
(посада, прізвище, ім'я, по батькові особи обстеження)
відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для проведення заходів щодо боротьби з шкідниками та хворобами сільськогосподарських рослин, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2008 року N 398, проведено
_____________________________________________________________________________________
(планове, за дорученням - зазначити орган, за пропозицією - зазначити орган, за заявою, первинне, повторне, інше)
обстеження сільськогосподарських угідь на заселеність шкідниками та ураженість хворобами сільськогосподарських рослин
Обґрунтування необхідності проведення заходів щодо запобігання поширенню, локалізації та ліквідації особливо небезпечних шкідників та збудників хвороб сільськогосподарських рослин _____________________________________________________________________________________
Державний інспектор
захисту рослин району
(підпис)
обстеженні)
З АКТОМ ОЗНАЙОМЛЕНИЙ І ОТРИМАВ ОСОБИСТО: ___________________________________
(підпис, посада, прізвище, ім'я, по батькові)
Акт направлено рекомендованим листом, квитанція ВЗ N __ від ___ ____________ 20__ р.
ДОДАТКИ ДО АКТА:
1. ___________________________________________________________________________________.
2. ___________________________________________________________________________________.
3. ___________________________________________________________________________________.
АКТ СКЛАДЕНИЙ У ___ ПРИМІРНИКАХ: __ АДРЕСАТУ;
__ ІНСПЕКТОРУ; __ КОМІСІЇ.
Новости
11:10 Мобильные операторы разобрали частоты на первом 4G-тендере
10:59 В МЭРТ рассказали, когда облегчат жизнь экспортерам
10:20 История на тысячи биткоинов: Павел Лернер - о своем похищении
10:12 В Facebook запретили рекламу критовалют и ICO
09:09 Фигуранты "списка Путина" потеряли $1,1 млрд за день - СМИ
обстеження сільськогосподарських угідь на заселеність шкідниками та ураженість хворобами сільськогосподарських рослин N _____
Але дефектною відомістю ми списуємо запчасті які замінюємо новими, тут потрібно подумать.
Я думаю, вистачить якогось Акту на використання запчастин для ремонту машину, в цьому акті вказати конкретну машину, на яку були встановлені запчастини та особу, що виконувала ремонт. І в цьому ж акті голова ФГ затверджує все це.
Зверніть увагу, що замість відомості, допускають кошторис на проведення ремонту, в якому затверджується ліміт на цей ремонт.
То нам потрібен один первинний документ, де все це разом існує, і кошторис, і фіксування факту використання запчастин і всі вимоги до первинних документів.
Куркин пишет:
Олександр , чому Ви вважаєте що для визнання витрачання товарів в господарській діяльності в первинних документах потрібен вартісний показник.
Десь такі вимоги зустрічав, але наразі не можу знайти.
Може ще й потрібний Акт щоб підтвердив що пора молотить. Виходячи з того , що податківці зазначають що в
первинному документі повинен бути зазначений зміст та обсяг госп. опер. , також одиниця виміру, то вартісний показник вони наче й не вимагають , тоді нехай би він був у документах бух. обл. , тобто в журналі регістрації госп. операцій. Але одночас вони заявляють що госп. опер. це те що викликає зміну в структурі активу, яка є вартісним показником, а структура активу то міняється, були запасами - стають витратами.
Вирішив вдосконалити журнал госп. операцій під свої потреби: поскорочував кількість рахунків до мінімума, ще й пообєднував до купи, щоб все влазило. Розумію, що скоріш за все неправильно, але думаю, що при наявності підтверджуючих первинних документів це не приведе до невизнання факту госпоперацій. Всі "новації" пропишу в наказі про облікову політику. По новій методиці зробив за січень, викладаю тут, може хто покритикує. Буду вдячний.
Я б викинув звідти ракунки:
40 капітал - бо він у тебе не змінюватиметься, а місце займає
441 нерозподілений прибуток - ти його раз на рік (чи на квартал) міняєш, також місце займає
66 оплата праці - найманих працівників нема, то навіщо місце займати
Всі ці рахунки можна на окремих листах вести, а замість них вести якісь більш потрібні рахунки.
То й вкажеш у наказі про облікову політику, що в журналі господарських операцій буде твій набір рахунків, а інші рахунки ведуться в окремих облікових регістрах. Ті окремі облікові регістри в тебе в більшості випадків будуть з прочерками, а деякі, наприклад, 441 нерозподілений прибуток буде зрідка заповнюватись.
441 нерозподілений прибуток - ти його раз на рік (чи на квартал) міняєш, також місце займає
44 думаю з 79 поповнювать щомісячно і обєднать з 40 (але то вже на другий рік)
fgrubin пишет:
Там я записую дівіденти (торік це було тільки раз), тому обєднав з позиками, якими час від часу користуюсь(сам собі безвідсовково).
fgrubin пишет:
замість них вести якісь більш потрібні рахунки.
Які наприклад? В мене деяки покупці платять не відразу всю суму, а розтягуть це задоволення в часі.Тому можна було б ще "Розрахунки з покупцями". Але то знов лишня писанина, все одно видаткова одразу на всю сумму, той роблю продажу продукції одним рядком, але в ньому дві проводки:
1: кр26-дб79 списання собівартості проданого на фінрезультат.
2.дб31-кр64+кр79 розписую виторг на ПДВ і дохід
Онлайн 1С бухгалтерія 299 грн. за місяць! 1С ОНЛАЙН
1С онлайн – це платформа «1С:Підприємство» в хмарі.
Програма «1С: Управління невеликою фірмою для України»
Готове рішення для автоматизації управління та обліку на підприємствах через Інтернет – «1С: Управління невеликою фірмою для України». Програма дозволяє оформляти первинні документи торгового, складського та виробничого обліків
Програма «1С: Бухгалтерія 2.0 для України»
У програмі втілений досвід роботи бухгалтерів сотень тисяч підприємств різних розмірів і діяльності. Зробіть перший крок для переходу з Вашої старої облікової системи – спробуйте 1С: Бухгалтерія!
З 01.01.2018 року вартість оренди 1С онлайн становитиме 299 грн/міс. за «1C:Бухгалтерія 2.0 для України» або «1С:Управління невеликою фірмою для України».
Для порівняння: ціна локальних версій «1С:Бухгалтерія» – 6 690 грн і «1С:УНФ» – 8 400 грн, а для отримання оновлень обов’язково потрібно оплачувати щорічний ІТС вартістю від 4 500 до 6 450 грн (зі звітністю).
Це для бухобліку. Хоча 17 років назад мав такого. А ось мій вже вже 6 років :
Пока таким, хоча Саша Рубін забракував, пропонує додати каталожний номер і підпис. Каталожний не хочу, я його спеціально викинув, а стовпчик для підписів додам, а може викину причину списання.
В мене раніше був Дронінборг 1200, насилу продав. Можна лущення зробить в два сліди, добавить 5 л солярки на оранці, боронування щоб було в два сліди , ще одну основну культивацію в два сліди зроби з нормою по 8л., на передпосівній добав 1 л.
Не розборчива причина списання , а для чого писать хто одержувач, ми ж їх одержали раніше, при покупці по накладній. Дифектну відомість складаєм.
Да ну її до бісу, там повний капець.
Скоро в мене дійдуть руки до створення книги наказів, то думаю в наказі про облікову політику написать такий пункт:
" Запчастини встановлюються на трактор і списуються на основі "Акту на використання запчастин"на дебет 79"фінрезультату" в "Журналі головна" в день купівлі."
Це каламбур, згідно ПСБО "ВИТРАТИ" це буде не правильно. Чому дефектну відомість не долюбляєте.
Правильно, не правильно, хто це буде перевіряти, і яке буде покарання? Невже на основі цього не зарахують господарську операцію- встановлення запчастини на трактор?
Вторік заповнював, відраза залишилась:
Да, странна якась відомість, навіть потрібно писать суму тих запчастів що ще на них і ціни незнаєм, а друга половина дублює акт на списання.
http://поради.pp.ua/uploads/posts/2016-01/thumbs/scho-take-defektna-vdomst-defektna-vdomst-zrazok_764.jpeg А як атака і щоб її обєднать з актом на списання.
Та я ж вам раніше цитував спецвипуск Все про бухоблік, де допускалась відсутність цієї дефектної відомості
Ви будете сміятись, але оце подивився головну книгу, вийшло 716 літрів на 50 га
В мене ж но-тілл, паливо йде лише на оприскування, внесення добрив, деякі транспортні роботи та посів і збирання врожаю.
Ну і комбайн та но-тілл сівалку наймаю на посів, в минулому році дизпаливо було за рахунок виконавця, тому до 716 літрів треба додати ще літрів 500-600 на комбайн та 200 літрів на посів.
В загальному виходить не більше 30 л/га!
На вивіз зерна з поля до елеватора на зберігання наймаю авто, тому паливо за їх рахунок і в підрахунку не враховув.
То оце й думаю, ну що ті 716 літрів вартують, трохи більше 15 тисяч грн., а в мене затрати на добрива, насіння, ЗЗР на порядок більше по кожному виду!
А списуємо добрива, ЗЗР, насіння одним Актом, що виписується раз на місяць. Лише Акти на ЗЗР я виписую на кожну операцію по внесенню ЗЗР, бо офомляю вручну і рядків не вистачає.
Тобто, вніс гербіциди проти дводольних (Базагран, Хармоні, Тренд) оформив під це окремий акт ВСЗГ. Ще й лімітно забірні малював під це, але як ми з'ясували вище, вони і на фіг фермеру не потрібні.
Думаю для палива треба щось простеньке, не так багато воно вартує у мене.
Можна бізнес відкривать по відмиванню ПДВ.
[quote=fgrubin;1078384129]Та я ж вам раніше цитував спецвипуск Все про бухоблік, де допускалась відсутність цієї дефектної відомості [/quote тикніть мене де де Ва цитували про це бо щось не знаходжу.
Та стільки паперів потрібно оформити для списання цього палива, що й бажання не виникає
Згідний , ні ліміти ні норми нам не потрібні. Якщо звідккись в ФГ приходять якісь ліміти чи якісь норми, то цей факт потрібно документально оформлять , затверджувать наказом з обгрунтуванням , і тільки тоді на них можна офіційно посилаться і користуваться . Але дефектною відомістю ми списуємо запчасті які замінюємо новими, тут потрібно подумать. Олександр , чому Ви вважаєте що для визнання витрачання товарів в господарській діяльності в первинних документах потрібен вартісний показник.
Вірніше ми їх не списуємо бо вони колись уже були списані , а підтверджуємо документально факт необхідності в їх заміні . Це можна розцінить за аналогією , а що підтверджуватиме тоді факт необхідності в оприскуванні фунгіцидами.
м. ________
Мною, державним інспектором захисту рослин району ______________________________________
(прізвище, ім'я, по батькові особи, яка склала акт)
за участю ____________________________________________________________________________
(посади, прізвище, ім'я, по батькові осіб, що брали участь у обстеженні)
у присутності _________________________________________________________________________
(посада, прізвище, ім'я, по батькові особи обстеження)
відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для проведення заходів щодо боротьби з шкідниками та хворобами сільськогосподарських рослин, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2008 року N 398, проведено
(планове, за дорученням - зазначити орган, за пропозицією - зазначити орган, за заявою, первинне, повторне, інше)
обстеження сільськогосподарських угідь на заселеність шкідниками та ураженість хворобами сільськогосподарських рослин
ВЛАСНИК (КОРИСТУВАЧ) УГІДЬ ______________________________________________________
(підприємство, установа, організація)
ЮРИДИЧНА АДРЕСА _________________________________________________________________
КЕРІВНИК ___________________________________________________________________________
(посада, прізвище, ім'я, по батькові)
ТЕМАТИКА ОБСТЕЖЕННЯ ____________________________________________________________
(назва шкідливих організмів, сільськогосподарської рослини,
перевірка фактів, викладених у зверненні, інше)
ПРИ ОБСТЕЖЕННІ ВСТАНОВЛЕНО:
N п/п
N поля сівозміни
Площа обстеження (га)
Кількість шкідника, екз. на кв. м
Пошкоджено рослин, %
Уражено рослин хворобою, %
Розвиток, %
Економічний поріг шкідливості (ЕПШ)
Потреба в обробці (га)
серед.
макс.
серед.
макс.
Обґрунтування необхідності проведення заходів щодо запобігання поширенню, локалізації та ліквідації особливо небезпечних шкідників та збудників хвороб сільськогосподарських рослин _____________________________________________________________________________________
Державний інспектор
захисту рослин району
(підпис)
обстеженні)
З АКТОМ ОЗНАЙОМЛЕНИЙ І ОТРИМАВ ОСОБИСТО: ___________________________________
(підпис, посада, прізвище, ім'я, по батькові)
Акт направлено рекомендованим листом, квитанція ВЗ N __ від ___ ____________ 20__ р.
ДОДАТКИ ДО АКТА:
1. ___________________________________________________________________________________.
2. ___________________________________________________________________________________.
3. ___________________________________________________________________________________.
АКТ СКЛАДЕНИЙ У ___ ПРИМІРНИКАХ: __ АДРЕСАТУ;
__ ІНСПЕКТОРУ; __ КОМІСІЇ.
Новости
11:10 Мобильные операторы разобрали частоты на первом 4G-тендере
10:59 В МЭРТ рассказали, когда облегчат жизнь экспортерам
10:20 История на тысячи биткоинов: Павел Лернер - о своем похищении
10:12 В Facebook запретили рекламу критовалют и ICO
09:09 Фигуранты "списка Путина" потеряли $1,1 млрд за день - СМИ
Капец.
А я працюю профілактично, то що мені той акт про обстеження.
Я думаю, вистачить якогось Акту на використання запчастин для ремонту машину, в цьому акті вказати конкретну машину, на яку були встановлені запчастини та особу, що виконувала ремонт. І в цьому ж акті голова ФГ затверджує все це.
Зверніть увагу, що замість відомості, допускають кошторис на проведення ремонту, в якому затверджується ліміт на цей ремонт.
То нам потрібен один первинний документ, де все це разом існує, і кошторис, і фіксування факту використання запчастин і всі вимоги до первинних документів.
Може ще й потрібний Акт щоб підтвердив що пора молотить. Виходячи з того , що податківці зазначають що в
первинному документі повинен бути зазначений зміст та обсяг госп. опер. , також одиниця виміру, то вартісний показник вони наче й не вимагають , тоді нехай би він був у документах бух. обл. , тобто в журналі регістрації госп. операцій. Але одночас вони заявляють що госп. опер. це те що викликає зміну в структурі активу, яка є вартісним показником, а структура активу то міняється, були запасами - стають витратами.
Вирішив вдосконалити журнал госп. операцій під свої потреби: поскорочував кількість рахунків до мінімума, ще й пообєднував до купи, щоб все влазило. Розумію, що скоріш за все неправильно, але думаю, що при наявності підтверджуючих первинних документів це не приведе до невизнання факту госпоперацій. Всі "новації" пропишу в наказі про облікову політику. По новій методиці зробив за січень, викладаю тут, може хто покритикує. Буду вдячний.
Я б викинув звідти ракунки:
Всі ці рахунки можна на окремих листах вести, а замість них вести якісь більш потрібні рахунки.
То й вкажеш у наказі про облікову політику, що в журналі господарських операцій буде твій набір рахунків, а інші рахунки ведуться в окремих облікових регістрах. Ті окремі облікові регістри в тебе в більшості випадків будуть з прочерками, а деякі, наприклад, 441 нерозподілений прибуток буде зрідка заповнюватись.
44 думаю з 79 поповнювать щомісячно і обєднать з 40 (але то вже на другий рік)
Там я записую дівіденти (торік це було тільки раз), тому обєднав з позиками, якими час від часу користуюсь(сам собі безвідсовково).
Які наприклад? В мене деяки покупці платять не відразу всю суму, а розтягуть це задоволення в часі.Тому можна було б ще "Розрахунки з покупцями". Але то знов лишня писанина, все одно видаткова одразу на всю сумму, той роблю продажу продукції одним рядком, але в ньому дві проводки:
1: кр26-дб79 списання собівартості проданого на фінрезультат.
2.дб31-кр64+кр79 розписую виторг на ПДВ і дохід
Для дивідендів існує інший рахунок - 671
Значить виправлю,в екселі це шість секунд.
Володимир , у мене нічого не можна прочитать, Ви при покупці ПММ , запчастів , ЗЗХ, проводите їх через 20 рахунок, чи відразу з 37 на 23
Онлайн 1С бухгалтерія 299 грн. за місяць!
1С ОНЛАЙН
Все це від Привату: 1С ОНЛАЙН ДЛЯ ВАШОЇ КОМПАНІЇ