на 50 га ми за рахунок того, що стали платниками ПДВ виграєм приблизно 100 000 грн на рік. Реальних грошей. І за таку сумму я згоден отримати
А можна ж успішно працювати і так:
fgrubin пишет:
Малий у нього податковий кредит, бо він паливо купляє за чорну готівку, насіння також за півціни, крадене, ЗЗР також за півціни, добрива за готівку бере дешевше...
бо він паливо купляє за чорну готівку, насіння також за півціни, крадене, ЗЗР також за півціни, добрива за готівку бере дешевше...
З тим краденим також купа проблем, мені якось зручніше з папірцями.
Чому Ви вирішили що все крадене? З чого рішили що ділитись з державою (платити ндс) то добра чесна порядна справа? Ось смска прийшла: ДП б/н 25 нал 23.5, посівмат соняшнику 4500 б/н 4000 нал. Не 20% але й папірців немає. Немає трудової, екологоічної інспекції, "хіміків", комплексних перевірок від податківців, та багатьох інших перевірок які додають "драйву" до життя. Чи то в нас тільки такі "дрюки"
П.С. Спиридону , есть "ребята" 1000 га земельный, подоходный, магарыч и все. Жизнь удалась.
что для малых хозяйств, должна быть законная и простая форма ведения хозяйства, заплатил частями или раз в год какой то один налог привязанный к местным условиям, гос органы его хай распределяют какую часть и куды, а ты без никаких бухгалтерий лишних отчётов,и с чистой совестью продавай выращенный урожай куды хочешь и покупай что хочеш.
. Я это всё проходил. Начиная с полного ноля в 1993 году. В принципе, тогда я один из первых в селе, новый МТЗ-82 с большой кабиной, купил на хозяйство.
Так ви ж повинні були автоматично стати платником ПДВ, а пишете, що самостійно стали платником, як я зрозумів.
Чи ви спочатку вийшли з платника ПДВ, а пізніше знову зайшли?
Фіксуймо схеми. Всі ви їх знаєте. Наприкінці року робимо аналіз і показуємо, що можна робити з цим. Через романтичні настрої ми показали наші висновки спочатку двом асоціаціям. Даний лист — це не проект, а розмірковування про наше розуміння, виходячи з того, як ми бачимо ситуацію. Нам образлива така реакція, це неправильно. Ми такі ж економісти, як і ви, які аналізують ситуацію на ринку», — підсумувала Рубан. Вона нагадала, що відшкодування за цією групою виробників експортного ПДВ у 2,5 разу більше, ніж його сплата до бюджету.
Представник ДФСУ Сергій Бельчик додав ще аргументи на користь розрахунків служби. «Можливо, варто розглядати це (відшкодування експортного ПДВ АПК, – Авт.) як дотацію? Але сума, яка відшкодовується таким виробникам, у 2,2-2,5 разу більша за сплату до бюджету. Звісно, що 30% може й не вирощують нічого… Ми ж розуміємо, що беремо дані для цих розрахунків по доходах і відшкодуванню з бюджету — і це об’єктивні дані», — пояснює він.
От цікаво, де ж вони вчились на економістів? Може дипломи за гроші купили?
Як можна не розуміти об'єктивні причини, чому сума, яка відшкодовується таким виробникам, у 2,2-2,5 разу більша за сплату до бюджету?
Та тому, що виробництво зерна 70 млн, а експорт 50 млн. тонн зернових і у вартості зерна не 100 % доданої вартості, що створена саме виробниками зерна. У вартості зерна ще сидить додана вартість виробників та постачальників виробничих факторів для аграріїв та додана вартість з інвестицій у техніку, обладнання, елеватори.
Вітаю з придбанням! Нехай служить він вам довго і безвідмовно!
5 % вам скинули
Але ж податковий кредит більший - близько 4 тисяч $
Різниця між знижкою та податковим кредитом близько 3 тисяч $
ну трохи менше
давайте обсудим такой вопрос- в моей семье 5 паев площадь 45 га все одноосибныкы. что такое работа з ПДВ я знаю - знакомый фермер ПДВшник временами просит здать на него по безналу с ндс камаз зерна или семки и выбрать все это по безналу удобрением семенами... да- цена здачи продукции- приятная. здать продукцию за нал и купить дешовые семена или удобрения уже этой лафы нет лет несколько- ну может мешок или два. вопрос- есть ли мне смысл из одноосибныков сформировать фг с ндс. уж очень мне нравятся те цены по которым я сдаю в безнале.
Выше все расклады обсудили уже.
Землю всю вам надо будет оформлять в аренду официально или всех принимать в члены ФГ.
Если аренда, то НДФЛ придется платить
У вас ФГ може мати статус сімейного
Члени ФГ: ви та дружина.
Земля ФГ: ваші землі
ПДФО в такому випадку не сплачується, бо нема оренди.
Дружина десь працює? Якщо непрацює і не ФОП, то прийдеться за неї сплачувати ЄСВ.
ФГ юрособа зможе перейти на ЄП 4 групи з наступного року після створення, до того, буде на 3 групі.
У ФГ-юрособи можуть виникати проблеми з прив'язкою землі до ФГ, бо реєстратори відмовляються вносити про це інфу в державному реєстрі речових прав. Можливо не всі реєстратори, але я поки що запитав декількох, то відмовили. Вимагають договір або оренди, або емфітевзису, хоч закон про ФГ чітко вказує на те, що ФГ володіє та користується земельними ділянками членів ФГ і відокремлює це від оренди.
Коли ця проблема може у вас виникнути вперше, коли ви прийдете з заявою у Держфонд підтримки фермерів за субсидією 3000 грн на гектар ( 60 тисяч загалом). Там поки що вимагали відомості з реєстру, де буде вказане ФГ, як землекористувач.
техника своя есть. от бороны до комбайна. просто стоимость реализации продукции существенная. то ли сдать сейчас семку по 7950 на прометее или 10150 там же но с ндс.
А можна ж успішно працювати і так:
Так зараз все це переходить на баланс ОТГ.
От "бюджет" по моїй ОТГ
Тричі перечитав. Наповнювати приховуючи - це щось)))
З тим краденим також купа проблем, мені якось зручніше з папірцями.
https://latifundist.com/novosti/43087-na-moratorii-nazhivayutsya-tolko-a...
На моратории наживаются только аферисты, а мы закрываем на это глаза, — Порошенко
Чому Ви вирішили що все крадене? З чого рішили що ділитись з державою (платити ндс) то добра чесна порядна справа? Ось смска прийшла: ДП б/н 25 нал 23.5, посівмат соняшнику 4500 б/н 4000 нал. Не 20% але й папірців немає. Немає трудової, екологоічної інспекції, "хіміків", комплексних перевірок від податківців, та багатьох інших перевірок які додають "драйву" до життя. Чи то в нас тільки такі "дрюки"
П.С. Спиридону , есть "ребята" 1000 га земельный, подоходный, магарыч и все. Жизнь удалась.
Президентско-парламентские и с 01,01,2020 for sale?
но всегда надо помнить, что неплательщику НДС новый трактор обойдется дороже на 20 %.
Новых тракторов за нал по ходу и нет в наличии.
В каком году основано ваше хозяйство?
ФОП 2 група - єдиний податок і єдиний соцвнесок.
Пару днів назад пригнав.... Техноторг - бери нехочу.
І яка різниця безготівка і готівка?
Так ви ж повинні були автоматично стати платником ПДВ, а пишете, що самостійно стали платником, як я зрозумів.
Чи ви спочатку вийшли з платника ПДВ, а пізніше знову зайшли?
Готівка майже на 1000 у.е. дешевше.
Це мова про який трактор і яку загальну ціну?
Був, але вийти можна було, сплативши ПДВ на умовну продаж всіх залишків та ОФ, що придбавлись з ПДВ
ДФСУ: експортне ПДВ для олійних та зернових культур не відмінятимуть
От цікаво, де ж вони вчились на економістів? Може дипломи за гроші купили?
Як можна не розуміти об'єктивні причини, чому сума, яка відшкодовується таким виробникам, у 2,2-2,5 разу більша за сплату до бюджету?
Та тому, що виробництво зерна 70 млн, а експорт 50 млн. тонн зернових і у вартості зерна не 100 % доданої вартості, що створена саме виробниками зерна. У вартості зерна ще сидить додана вартість виробників та постачальників виробничих факторів для аграріїв та додана вартість з інвестицій у техніку, обладнання, елеватори.
мтз 892 з балочним переднім, 20,5 у.є.
Вітаю з придбанням! Нехай служить він вам довго і безвідмовно!
5 % вам скинули
Але ж податковий кредит більший - близько 4 тисяч $
Різниця між знижкою та податковим кредитом близько 3 тисяч $
ну трохи менше
давайте обсудим такой вопрос- в моей семье 5 паев площадь 45 га все одноосибныкы. что такое работа з ПДВ я знаю - знакомый фермер ПДВшник временами просит здать на него по безналу с ндс камаз зерна или семки и выбрать все это по безналу удобрением семенами... да- цена здачи продукции- приятная. здать продукцию за нал и купить дешовые семена или удобрения уже этой лафы нет лет несколько- ну может мешок или два. вопрос- есть ли мне смысл из одноосибныков сформировать фг с ндс. уж очень мне нравятся те цены по которым я сдаю в безнале.
одноосибне ведення с. г. тоесть одноосибнык - платим раз в году зем податок и ПДФО. все паи в одной семье. мои и жены арендной платы нет как таковой.
Выше все расклады обсудили уже.
Землю всю вам надо будет оформлять в аренду официально или всех принимать в члены ФГ.
Если аренда, то НДФЛ придется платить
наследовали?
Прописаны по одному адресу с женой?
да унаследованы. приписаны по одному адресу
У вас ФГ може мати статус сімейного
Члени ФГ: ви та дружина.
Земля ФГ: ваші землі
ПДФО в такому випадку не сплачується, бо нема оренди.
Дружина десь працює? Якщо непрацює і не ФОП, то прийдеться за неї сплачувати ЄСВ.
тоесть я так понимаю есть смысл заморочиться над этим. жена официально работает.
Дружина працює, ЄСВ не буде, вже легше.
А ви сам часом не ФОП?
Варіанти:
створюєте ФГ юрособу з двома засновниками і відповідно членами ФГ
створюєте сімейне ФГ не юрособу на базі ФОПа, ФОПом реєструєтесь ви, ФОП на 3 групі і платник ПДВ (3 % від обороту плюс ПДВ)
В принципі, є сенс.
ФГ юрособа зможе перейти на ЄП 4 групи з наступного року після створення, до того, буде на 3 групі.
У ФГ-юрособи можуть виникати проблеми з прив'язкою землі до ФГ, бо реєстратори відмовляються вносити про це інфу в державному реєстрі речових прав. Можливо не всі реєстратори, але я поки що запитав декількох, то відмовили. Вимагають договір або оренди, або емфітевзису, хоч закон про ФГ чітко вказує на те, що ФГ володіє та користується земельними ділянками членів ФГ і відокремлює це від оренди.
Коли ця проблема може у вас виникнути вперше, коли ви прийдете з заявою у Держфонд підтримки фермерів за субсидією 3000 грн на гектар ( 60 тисяч загалом). Там поки що вимагали відомості з реєстру, де буде вказане ФГ, як землекористувач.
техника своя есть. от бороны до комбайна. просто стоимость реализации продукции существенная. то ли сдать сейчас семку по 7950 на прометее или 10150 там же но с ндс.
а 60 тисяч грн для новостворених? А компенсація насіння та техніка?