Звонили з податкової стосовно подачі розрахунку по єдиному податку 4 групи. Потрібно на кожну земельну ділянку вказати НГО...
не просто вказати - ми і раніше друкували реєстр, де вказували. Тепер їм треба рздруківка з того сайту, що тут вище обговорювали НГО. Ну не витяг офіційний з Держгеокадастру, а просто пдф-файл роздрукувати, з картою і всіма відомостями про ділянку. От тільки багато ділянок намає на тій карті, деякі не сходяться по гектарам, а сама оцінка дещо вища, ніж у наших документах.
Сайт - https://ngo.land.gov.ua/uk/
а на ті, що нема на сайті - принесіть ваші старі документи по НГО.
а на ті що нема, треба середньообласну брати
KOHDPAT пишет:
Тепер їм треба рздруківка з того сайту, що тут вище обговорювали НГО. Ну не витяг офіційний з Держгеокадастру, а просто пдф-файл роздрукувати, з картою і всіма відомостями про ділянку.
а як би посилання на якийсь нормативний акт щодо цього, щоб носом було куда їх ткнути.
І ще -не зовсім зрозуміло - витяг може взяти будь хто на любу земельну ділянку - як вони будуть звязувати ці витяги з конкретним господарством?
ще -не зовсім зрозуміло - витяг може взяти будь хто на любу земельну ділянку - як вони будуть звязувати ці витяги з конкретним господарством?
Витяг про НГО?
Коли формую запит на витяг, там треба вказувати Статус особи (вид права на земельну ділянку): Власник чи Користувач земельної ділянки або уповноважена особа.
Я так розумію, витяг про НГО може взяти або власник, або землекористувач
Згідно Податкового кодексу України
ст. 292-1.2. Базою оподаткування податком для платників єдиного податку четвертої групи для сільськогосподарських товаровиробників є нормативна грошова оцінка одного гектара сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень), з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного за станом на 1 січня базового податкового (звітного) року відповідно до порядку, встановленого цим Кодексом.
НАГОЛОШУЮ одного гектара сільськогосподарських угідь а не земельної ділянки
Але от справа в тому, що я отримав Витяг, в якому окрім НГО земельної ділянки вказана також НГО сільськогосподарських угідь і площа цих сільськогосподарських угідь!
І я не бачу підстав морозитись і не прорахувати НГО одного гектара сільськогосподарських угідь!
Але от справа в тому, що я отримав Витяг, в якому окрім НГО земельної ділянки вказана також НГО сільськогосподарських угідь і площа цих сільськогосподарських угідь!
Але ж там не вказано право оренди, чи користування, чи власності? Там просто вказано, кому(по чийому запиту) цей витяг надавався., я так розумію? Якщо можна - показати живий витяг, ну або в приват...
Чего думать? Земли все равно больше чем 20 га. А тут уже давно расписали, чем больше земли числится, тем больше толку от статуса плательщика НДС. Первичку все равно вести и там без разницы какую цифру написать, вспахал ли 20 или 45 га.
Абсурд, які фотографії. А якщо якісь орендарі між собою заключили договір про обмін орендованих ними земельних ділянок, то чиї їм подавать на стіл земельні ділянки.
Давно читаю... Обдумую... Чи зареєструватися сімейним фг чи ні до 20 га. Тоже с одні був у податковій. Ну що мені сказали [неофіційно] типу працюєш так працю і далі. В нас в районі не зареєстровано жодного фг до 20 га. Коротше я так зрозумів що вони самі толком нічого не знають. А так хотілось компенсацію на сг техніку. Бо запланував купувати всякої всячини. Та й компенсація для новостворених не помішала б. А так буду сидіть так як є пока. Подивимось що після виборів буде.
Чи зареєструватися сімейним фг чи ні до 20 га. Тоже с одні був у податковій.
А податкова тобі ні чого путньго, по цьому питанню і не скаже. Бо то не її парафія. Реєструвати чи ні, ти сам вирішуєш і не з податковою, а з фірмою яка займається реєструванням і видачею відповідних паперів.
та за це я знаю. Просто хотілось в податковій взнати що, як і до чого. Короче, нічого вони не знають. Для того щоб вирішити зареєструватися, необхідно зрозуміти багато нюансів. Щоб хтось все пояснив. [я думав що це повинні розжовувати в податковій] Зважити всі за і проти. А я в цьому no competent. Отже читав читав форум, а як був бараном в цьому питанні так і залишився.
Коли формую запит на витяг, там треба вказувати Статус особи (вид права на земельну ділянку): Власник чи Користувач земельної ділянки або уповноважена особа.
fgrubin пишет:
Там є кадастровий номер, в чому проблеми?
Я точно так же можу сформувати заяву на витяг про НГО любої ділянки, вказати своє господарство, як користувача зем.ділянки, знаючи лише кадастровий номер. І принесу цей витяг у свою податкову - нате, рахуйте мені суму ЄП 4групи.
Держгеокадастр же не знає - може я в цьому році взяв її в оренду - і дасть витяг.
Але проблема навіть не в тому. Ось у мене є пай в оренді - вже років з десять. Договір, кадастровий номер, державний акт, НГО на той час - всі діла, як має бути. А зараз я вбиваю цей кадастровий номер на той сайт - і мені малює той пай геть в іншому місці, не ті гектари, і не та НГО. А по деяким зем.ділянкам взагалі пише - "нічого не знайдено!"
А зараз я вбиваю цей кадастровий номер на той сайт - і мені малює той пай геть в іншому місці, не ті гектари, і не та НГО. А по деяким зем.ділянкам взагалі пише - "нічого не знайдено!"
Шукайте його не через номер, а вручну на карті
KOHDPAT пишет:
Держгеокадастр же не знає - може я в цьому році взяв її в оренду - і дасть витяг.
Точно дасть? Може у них там пробивається по базі землекористувач та власник і вам відмовлять?
Для того щоб вирішити зареєструватися, необхідно зрозуміти багато нюансів. Щоб хтось все пояснив. [я думав що це повинні розжовувати в податковій] Зважити всі за і проти. А я в цьому no competent. Отже читав читав форум, а як був бараном в цьому питанні так і залишився.
Є в мене спец номер журналу Баланс агро, 28-1 за 24 липня 2018.
Фермерське гогосподарство: створення, реєстрація, облік, вибір системи оподаткування, соцстрахування
Можу сканувати. Чи погугліть, може на просторах інету вже воно десь є
Я прекрасно знаю, де він по карті(в реальності), але по їхній карті там - пусте місце. І таких пустих місць, як ви всі самі можете бачить - досить багато. І ці обидва сайти - НГО і Публічна кадастрова карта працюють в тестовому режимі, про що на них і написано великими буквами. То чого, питається, мене повинно їбaть хвилювати, шо якийсь там баран шось не туди записав і вніс на ті карти?
fgrubin пишет:
Точно дасть? Може у них там пробивається по базі землекористувач та власник і вам відмовлять?
Сильно сумніваюсь. Витяг з реєстру речових і майнових прав береться не бистро і за плату, а актульної інфи у Геокадастру навряд чи може бути, вести якусь свою базу оренди, користування і тд, та ще й оперативно вносити в неї зміни - не думаю, що там цим хтось займається. Я такого не чув. Власне - можна просто спробувати взяти такий "лівий" витяг
Власне - можна просто спробувати взяти такий "лівий" витяг
Я позавчора замовив майже ліві витяги від імені ФГ-юроособи по земельним ділянкам членів ФГ.
Такі ділянки в реєстрі речових прав відмовляються реєструвати за ФГ, як землекористувачем, про це в мене вказано лише в Статуті.
То ось дізнаюсь невдовзі, чи мені їх зроблять
Публічна кадастрова карта працюють в тестовому режимі, про що на них і написано великими буквами. То чого, питається, мене повинно їбaть хвилювати, шо якийсь там баран шось не туди записав і вніс на ті карти?
Був такий прикол. На публічній кадастровій карті в одному селі вся його центральна дорога була з кадастровим номером та в приватній власності . Задали це питання в геокадастрі, зясувалось що то помилка. Так та помилка до сьогоднішнього дня там намальована висить .
Так це ж нече не продаж а обмін на корпоративні права. Якщо так ні тоді тільки оренда . В мене немає землі ФГ, ну не виключаю що колись комусь може прийти в голову подібно до обкладання членів ФГ ЄСВ , і заявить що такі землі ФГ використовує не легально та ще можуть пришить або взагалі їх не цільове використання, або ухиляння від сплати ПДФО.
Для того щоб вирішити зареєструватися, необхідно зрозуміти багато нюансів. Щоб хтось все пояснив. [я думав що це повинні розжовувати в податковій] Зважити всі за і проти. А я в цьому no competent. Отже читав читав форум, а як був бараном в цьому питанні так і залишився.
Фермерське гогосподарство: створення, реєстрація, облік, вибір системи оподаткування, соцстрахування
тоже буду Благодарен Саше Рубину. щас буду искать в тырнете статут фг может кто подскажет какие пункты включить дополнительно - ато первая регистрация бесплатно. а все последующие изменения и дополнения в статут платные.
А на скількох засновників вам треба Статут?
І скільки членів ФГ планується в перспективі?
В ідеалі, всі члени ФГ є засновниками і мають частку у статутному (складеному) капіталі. Але в цьому випадку дивіденди прийдеться розподіляти всім відповідно до часток.
Є інший варіант, один засновник, а інші члени ФГ не мають статусу засновників і не мають частки у статутному капіталі.
не просто вказати - ми і раніше друкували реєстр, де вказували. Тепер їм треба рздруківка з того сайту, що тут вище обговорювали НГО. Ну не витяг офіційний з Держгеокадастру, а просто пдф-файл роздрукувати, з картою і всіма відомостями про ділянку. От тільки багато ділянок намає на тій карті, деякі не сходяться по гектарам, а сама оцінка дещо вища, ніж у наших документах.
Сайт - https://ngo.land.gov.ua/uk/
Понесла ті роздруківки що є - сказали нормально, а на ті, що нема на сайті - принесіть ваші старі документи по НГО.
а на ті що нема, треба середньообласну брати
у нас требують витяги
а як би посилання на якийсь нормативний акт щодо цього, щоб носом було куда їх ткнути.
І ще -не зовсім зрозуміло - витяг може взяти будь хто на любу земельну ділянку - як вони будуть звязувати ці витяги з конкретним господарством?
Витяг про НГО?
Вище я давав посилання на форум землевпорядників, там про це багато написано
Єдиний податок 4 групи 2019
Я там зареєструвався також і вставив свої копійок
Там автор теми топить за те, що:
І я не бачу підстав морозитись і не прорахувати НГО одного гектара сільськогосподарських угідь!
Але ж там не вказано право оренди, чи користування, чи власності? Там просто вказано, кому(по чийому запиту) цей витяг надавався., я так розумію? Якщо можна - показати живий витяг, ну або в приват...
Там є кадастровий номер, в чому проблеми?
вчера был у держ рэесстаратора- долго жевали фг фоп и фг юр лицо- говорит мол только юр лицо мол типа новый закон 2019 года. ну пока думаю....
Чего думать? Земли все равно больше чем 20 га. А тут уже давно расписали, чем больше земли числится, тем больше толку от статуса плательщика НДС. Первичку все равно вести и там без разницы какую цифру написать, вспахал ли 20 или 45 га.
Абсурд, які фотографії. А якщо якісь орендарі між собою заключили договір про обмін орендованих ними земельних ділянок, то чиї їм подавать на стіл земельні ділянки.
Давно читаю... Обдумую... Чи зареєструватися сімейним фг чи ні до 20 га. Тоже с одні був у податковій. Ну що мені сказали [неофіційно] типу працюєш так працю і далі. В нас в районі не зареєстровано жодного фг до 20 га. Коротше я так зрозумів що вони самі толком нічого не знають. А так хотілось компенсацію на сг техніку. Бо запланував купувати всякої всячини. Та й компенсація для новостворених не помішала б. А так буду сидіть так як є пока. Подивимось що після виборів буде.
та за це я знаю. Просто хотілось в податковій взнати що, як і до чого. Короче, нічого вони не знають. Для того щоб вирішити зареєструватися, необхідно зрозуміти багато нюансів. Щоб хтось все пояснив. [я думав що це повинні розжовувати в податковій] Зважити всі за і проти. А я в цьому no competent. Отже читав читав форум, а як був бараном в цьому питанні так і залишився.
Так все ж розписали, і розміри допомоги реально отриманої, і розміри виграшу по ПДВ, і складнощі реальні.
По проблемних питаннях з податками у нас в принципі допомагають. Дуже помічна штука письмовий запит в обласну ДФС. Там уже розжують.
Я точно так же можу сформувати заяву на витяг про НГО любої ділянки, вказати своє господарство, як користувача зем.ділянки, знаючи лише кадастровий номер. І принесу цей витяг у свою податкову - нате, рахуйте мені суму ЄП 4групи.
Але проблема навіть не в тому. Ось у мене є пай в оренді - вже років з десять. Договір, кадастровий номер, державний акт, НГО на той час - всі діла, як має бути. А зараз я вбиваю цей кадастровий номер на той сайт - і мені малює той пай геть в іншому місці, не ті гектари, і не та НГО. А по деяким зем.ділянкам взагалі пише - "нічого не знайдено!"
Шукайте його не через номер, а вручну на карті
Я прекрасно знаю, де він по карті(в реальності), але по їхній карті там - пусте місце. І таких пустих місць, як ви всі самі можете бачить - досить багато. І ці обидва сайти - НГО і Публічна кадастрова карта працюють в тестовому режимі, про що на них і написано великими буквами. То чого, питається, мене повинно
їбaтьхвилювати, шо якийсь там баран шось не туди записав і вніс на ті карти?Сильно сумніваюсь. Витяг з реєстру речових і майнових прав береться не бистро і за плату, а актульної інфи у Геокадастру навряд чи може бути, вести якусь свою базу оренди, користування і тд, та ще й оперативно вносити в неї зміни - не думаю, що там цим хтось займається. Я такого не чув. Власне - можна просто спробувати взяти такий "лівий" витяг
Я позавчора замовив майже ліві витяги від імені ФГ-юроособи по земельним ділянкам членів ФГ.
Такі ділянки в реєстрі речових прав відмовляються реєструвати за ФГ, як землекористувачем, про це в мене вказано лише в Статуті.
То ось дізнаюсь невдовзі, чи мені їх зроблять
Був такий прикол. На публічній кадастровій карті в одному селі вся його центральна дорога була з кадастровим номером та в приватній власності . Задали це питання в геокадастрі, зясувалось що то помилка. Так та помилка до сьогоднішнього дня там намальована висить .
Можливо щоб в ЄДР речових прав зареєструвати земельну ділянку її потрібно внести в Статутний капітал, чим і зміниться на неї форма власності .
Мораторій у нас на це
Так це ж нече не продаж а обмін на корпоративні права. Якщо так ні тоді тільки оренда . В мене немає землі ФГ, ну не виключаю що колись комусь може прийти в голову подібно до обкладання членів ФГ ЄСВ , і заявить що такі землі ФГ використовує не легально та ще можуть пришить або взагалі їх не цільове використання, або ухиляння від сплати ПДФО.
буду вдячний
тоже буду Благодарен Саше Рубину. щас буду искать в тырнете статут фг может кто подскажет какие пункты включить дополнительно - ато первая регистрация бесплатно. а все последующие изменения и дополнения в статут платные.
как Вам такой статутhttps://faktoria-group.com.ua/novosti/ustav-selxozpredpriyatiya.html
А на скількох засновників вам треба Статут?
І скільки членів ФГ планується в перспективі?
В ідеалі, всі члени ФГ є засновниками і мають частку у статутному (складеному) капіталі. Але в цьому випадку дивіденди прийдеться розподіляти всім відповідно до часток.
Є інший варіант, один засновник, а інші члени ФГ не мають статусу засновників і не мають частки у статутному капіталі.
на двох
В этих журналах есть образец статута.
И да, строку с "назва російською" -не писать - забракуют)))