а лівий бізнес, це неуплата податків [изображение]
Податки я сплачую як одноос!бник(земельний,а в декларац!! 0 прибутку),також так! податки "сплачують" батьки та батьки дружини,зв!сно плачу це я все сам,але перед законом чистий (ну це ви ! без мене знаете)
Зверніть увагу, мова не йде про чистий дохід (прибуток), в декларації одноосібник має показувати виручку (валовий дохід) і саме на цю суму будуть нараховувати ПДФО та ВЗ. Права на вирахування затрат з валового доходу одноосібник немає.
зв!сно плачу це я все сам,але перед законом чистий
ти перед законом може й чистий. Але , по факту , батьків ти таки підставляэш.Їм же ті паї дали, цільове призначення яких, товарне виробництво. А з року в рік, ти показуєш от імені батьків , шо доходу нуль, а раз нуль доходу, виробництва виходить шо нема. А нема виробництва, земля використовується не за цільовим призначенням. Хоча ти правий, це я і без тебе знаю.Але вважаю, що то до пори все.І готовим треба бути до всього. То ж не даром, зара дозволили організовувати сімейне фермерське господарство без створення юридичної особи.
Ц!льове призначення земл! зазначено для ведення особистого п!дсобного господарства,чи якось так,але не товарне виробництво(у всих),а доходу таки 0.
Ц!льове призначення земл! зазначено для ведення особистого п!дсобного господарства,
як що так, то доходи від обробітку земель такого цільового призначення ні яким податком не обкладаються. А якщо ти обробляєш батьківські паї, які вони одержали , тому що колись працювали в радгоспі чи колгоспі, які в подальшому розділили на паї, то там в державних актах на тії паї, по любому буде вказане товарне сільхозвиробництво.
У тих хто виходив в 1998р.таки для ведення особистого п!дсобного господарства або(по-моему) для товарного сільхозвиробництва за бажанням,пот1м,хто хот1в здати землю в оренду,переробляв акти.Декларац1ю заповнив один раз з нулями,щоб в1дчепились,1 б1льше заповнювати поки не збираюсь.
А от коли створять сімейне фермерське господарство, без статусу юридичної особи, скоріш за все , зобов'яжуть платити якійсь податки. Ми ще толком не знаємо, які і з чого.
Знаємо все.
Голова ФОП, на нього всі податки, він звісно на ЄП, на вибір, 2 група або 3 група, а якщо менше 20 га то й 4 група і сплата як раз від гектара. Крім того, ЄСВ за всіх членів, які не мають інших підстав для сплати. Але ніякого ПДФО і ВЗ.
Якщо на 4 групі то земельного податку нема
"Звертаємо увагу, що сімейні фермерські господарства, організовані на основі діяльності фізичної особи-підприємця, у податкових відносинах не мають тих пільг, які мають фермерські господарства-юридичні особи. Так, наприклад, Податковим кодексом України передбачений спеціальний податковий режим для сільськогосподарських товаровиробників - спрощена система оподаткування платників податку 4 групи. Водночас Кодекс відносить до сільськогосподарських товаровиробників лише юридичних осіб (пп. 14.1.235 ПКУ). Отже сімейні фермерські господарства, організовані на основі діяльності фізичної особи-підприємця, на цьому режимі перебувати не зможуть"
Я важаю,що мен1 треба ще й диплом юриста ,а то читаю ваш1 дописи,1 ледве 10% розум1ю,а то 1 взагал1 думаю що це просто наб1р сл1в ,те саме й про агрох1м1ю
умови відповідності сукупності певних критеріїв ???
перше, це стосується саме сімейних ФГ, а це лише коли всі члени фг проживають разом, хоча якщо член фг один - він же голова та фоп, то це також сімейне.
Друге, це лише у випадку, коли землі не більше 20 га.
Ну і виручка від реалізованих с/г товарів здається також, як у юр-осіб, більше 75 %, але то треба уточнити в ПК
Сімейне ФГ без створення юрособи також може бути платником ЄП 4 групи, але це за умови наявності землі не більше 20 га. І тоді буде платити лише 0.95 % НГО з гектара за рік, не платитиме земельний податок і ПДФО. Але буде платити ЄСВ, голова буде платити ЄСВ як ФОП, тобто на рівні мінімального внеску, члени ФГ будуть платити ЄСВ від свого доходу, але не менше мінімального внеску. Але ніхто не заважатиме всі доходи виводити через голову ФОПа, все одно ж у сімейному господарстві всі члени одна сім'я, проживають разом, а це зазвичай, чоловік, дружина, діти, а передача коштів між такими особами не оподатковується ПДФО.
Читайте податковий кодекс, розділ про єдиний податок, там все розписано.
Сімейне ФГ на основі ФОПа може бути і на 2 чи 3 групі ЄП, але тоді розмір ЄП буде більшим, ніж на 4 групі. І земельний податок прийдеться платити, а він, як тут вже писали, навіть 1 % досягає.
Сімейне ФГ на основі ФОПа може бути і на 2 чи 3 групі ЄП, але тоді розмір ЄП буде більшим, ніж на 4 групі. І земельний податок прийдеться платити, а він, як тут вже писали, навіть 1 % досягає.
Чим тодi Сімейне ФГ вiдрiзняеться вiд звичайной сiльськоi родини де всi ФОПи(якщо не враховувати обiцяноi пiльги по сплатi единого внеску на 10р.та розмiр до 20га)?Хочуть сортонуть ФОПiв на СХ та iнших для майбутнiх дотацiй???
Чим тодi Сімейне ФГ вiдрiзняеться вiд звичайной сiльськоi родини де всi ФОПи
У сімейному ФГ ФОП лише один, відповідно єдиний податок сплачує лише він, а не всі члени родини, якщо по вашій версії всі вони ФОПи.
Окрім того, якщо у кожного члена ФГ є земельна ділянка, наприклад земельний пай, то тоді не потрібно оформляти договори оренди чи емфітевзису, відповідно не потрібно сплачувати ПДФО або подавати річні декларацію, якщо договорів нема
Хтось отримав відшкодування по програмі здешевлення кредитів? А то я наслухавшись весною обіцянок про компенсацію відсотків взяв агрокуб. Поки що не отримав нічого.
не бачу і я
Ну який там ризик? Якщо оренда в тіні, без бумаг, то як доведуть?
Сільська рада все знає
Але буде мовчати,бо зараз ти,а завтра тебе...
не факт, хіба що поділитесь половиною
Дiлитися,це корупцiя(((
Податки я сплачую як одноос!бник(земельний,а в декларац!! 0 прибутку),також так! податки "сплачують" батьки та батьки дружини,зв!сно плачу це я все сам,але перед законом чистий (ну це ви ! без мене знаете)
У вас в декларації нуль виручки (валового доходу)?
Зверніть увагу, мова не йде про чистий дохід (прибуток), в декларації одноосібник має показувати виручку (валовий дохід) і саме на цю суму будуть нараховувати ПДФО та ВЗ. Права на вирахування затрат з валового доходу одноосібник немає.
Ц!льове призначення земл! зазначено для ведення особистого п!дсобного господарства,чи якось так,але не товарне виробництво(у всих),а доходу таки 0.
У тих хто виходив в 1998р.таки для ведення особистого п!дсобного господарства або(по-моему) для товарного сільхозвиробництва за бажанням,пот1м,хто хот1в здати землю в оренду,переробляв акти.Декларац1ю заповнив один раз з нулями,щоб в1дчепились,1 б1льше заповнювати поки не збираюсь.
на пкк можна глянути цільове призначення по кадастровому номеру
Нереально для одноосібника мати такі документи. А вирішить продати на Нібулон, то утримають з усієї суми 18 % ПДФО та 1,5 % ВЗ
Знаємо все.
Голова ФОП, на нього всі податки, він звісно на ЄП, на вибір, 2 група або 3 група, а якщо менше 20 га то й 4 група і сплата як раз від гектара. Крім того, ЄСВ за всіх членів, які не мають інших підстав для сплати. Але ніякого ПДФО і ВЗ.
Якщо на 4 групі то земельного податку нема
А це як і чому може так статись?Обгрунтуйте будь ласка....
то застаріла інфа
А якщо ще й платник ПДВ, то що там з бухобліком?
Я важаю,що мен1 треба ще й диплом юриста ,а то читаю ваш1 дописи,1 ледве 10% розум1ю,а то 1 взагал1 думаю що це просто наб1р сл1в ,те саме й про агрох1м1ю
складно
перше, це стосується саме сімейних ФГ, а це лише коли всі члени фг проживають разом, хоча якщо член фг один - він же голова та фоп, то це також сімейне.
Друге, це лише у випадку, коли землі не більше 20 га.
Ну і виручка від реалізованих с/г товарів здається також, як у юр-осіб, більше 75 %, але то треба уточнити в ПК
ФОПи його зобовязані вести?
Саша , ти вже вивчив теорію бухобліку.
то краще стати на цю групу чи все ж таки на сімейного Ф/Г без юридичної особ:?
Сімейне ФГ без створення юрособи також може бути платником ЄП 4 групи, але це за умови наявності землі не більше 20 га. І тоді буде платити лише 0.95 % НГО з гектара за рік, не платитиме земельний податок і ПДФО. Але буде платити ЄСВ, голова буде платити ЄСВ як ФОП, тобто на рівні мінімального внеску, члени ФГ будуть платити ЄСВ від свого доходу, але не менше мінімального внеску. Але ніхто не заважатиме всі доходи виводити через голову ФОПа, все одно ж у сімейному господарстві всі члени одна сім'я, проживають разом, а це зазвичай, чоловік, дружина, діти, а передача коштів між такими особами не оподатковується ПДФО.
Чим тодi Сімейне ФГ вiдрiзняеться вiд звичайной сiльськоi родини де всi ФОПи(якщо не враховувати обiцяноi пiльги по сплатi единого внеску на 10р.та розмiр до 20га)?Хочуть сортонуть ФОПiв на СХ та iнших для майбутнiх дотацiй???
У сімейному ФГ ФОП лише один, відповідно єдиний податок сплачує лише він, а не всі члени родини, якщо по вашій версії всі вони ФОПи.
Окрім того, якщо у кожного члена ФГ є земельна ділянка, наприклад земельний пай, то тоді не потрібно оформляти договори оренди чи емфітевзису, відповідно не потрібно сплачувати ПДФО або подавати річні декларацію, якщо договорів нема
ажіотаж визвала ця стаття: Миллиардер Косюк получил от государства 812 миллионов дотаций
На коменти зверніть увагу
Хтось отримав відшкодування по програмі здешевлення кредитів? А то я наслухавшись весною обіцянок про компенсацію відсотків взяв агрокуб. Поки що не отримав нічого.
а шо то воно таке?
Агрокуб. Приват банк https://kub.pb.ua/